Traumeklinikken kan tilbyde PTSD behandling over video
Hvis du har langt til nærmeste psykolog, eller at du ikke magter at forlade hjemmet, kan det være svært at komme igang med traumebehandlingen. Traumeklinikken kan tilbyde behandling over video.
Hos traumeklinikken er DU i centrum.
Du får en personlig behandling af din traume og bliver tildelt en psykolog / læge, som følger dig gennem hele forløbet. Det første skridt er vigtigt, og det har du nu taget ved google informationen omkring PTSD.
Hvad er det næste skridt for dig?
Besøg hjemmesiden, eller endnu bedre ring til os, for at du kan komme videre.
Videoen herunder fortæller lidt mere om Traumeklinikken, og hvordan vi kan hjælpe dig med traumer.
Førende ekspert
Cæcilie Buhmann er en af Danmarks førende eksperter inden for traume- og PTSD behandling.
Tid når du har det
Vi har pt. ingen ventetid, så du kan komme til hurtigt, og når det passer dig. Også efter arbejde.
Samme behandler
Du bliver tilknyttet en af vores behandlere, som tilbyder netop den behandlingsform, der hjælper dig.
Vi tilbyder behandling med videokonsultation
Behandling med videokonsultation
Vi giver mulighed for, at du både kan få behandling på vanlig vis med fremmøde i vores klinik og behandling ved videokonsultation.
Ved en videokonsultation taler du med din terapeut / læge på en sikker videoforbindelse. Videokonsultationer giver dig mulighed for behandling når og hvor, det passer dig – også når du er på farten. Det giver sammenhæng og stabilitet, at du kan fortsætte hos den samme behandler, uanset om du rejser eller flytter.
En fælles beslutning
Som udgangspunkt kan alle få videokonsultationer. Du og din behandler vurderer i fællesskab, om videokonsultationer kan bruges som en del af din behandling.
Sikker videoløsning
Videokonsultationer foregår via et sikkert program, der hedder Zoom. Dette sikrer en krypteret og sikker forbindelse, så du kan være tryg ved, at de ting I taler om, bliver mellem dig og din behandler.
Senest 24 før konsultationen vil du modtage en mail med et link og en adgangskode. Når det er tid til mødet, trykker du på linket og mødet starter. Hvis det er første gang skal programmet hentes og gerne testes inden mødet starter.
Du kan allerede selv hente og teste programmet her. Evt med hjælp fra denne korte intro video.
Du skal have adgang til internettet og en tablet eller computer med webkamera. Alternativt kan du bruge en tlf.
Gode råd til opsætningen
Sid uforstyrret og alene.
Undgå at sidde i modlys, fx. fra vinduet. Det må ikke være for mørkt hvor du sidder.
Stil din computer eller tablet, så den står stabilt – så undgår du forstyrrelser på videoforbindelsen.
Afslut alle andre programmer end videoprogrammet på din pc, før du starter videokonsultationen. Det vil sikre en højere kvalitet.
Hvis video forbindelsen ryger undervejs, ringer din behandler dig op. Hvis det ikke umiddelbart virker igen, fortsætter konsultationen over telefonen. Du skal derfor altid sørge for, at klinikken har fået oplyst dit telefonnummer.
Optagelser
For at kunne overholde gældende GDPR regler bliver video samtalen som udgangspunkt ikke optaget. Hvis andet giver mening for behandlingsforløbet, skal det udtrykkeligt aftales, og Traumeklinikken skal indhente din skriftlige tilladelse. Senest efter et endt forløb, eller hvis det ønskes før, vil optagelserne blive slettet.
Hvad er Traumebehandling
Følgerne af traumer er mange og forskelligartede. Heldigvis findes også mange måder at behandle dem på. I Traumeklinikken finder vi sammen ud af, hvad du præcis har behov for, og hvordan du ønsker at arbejde med dine problemer.
Traumeklinikken tilbyder psykoterapi udviklet specifikt til behandling af traumereaktioner. Vi arbejder primært med metoder, der indebærer en terapeutisk bearbejdning af traumet, men behandlingen tilpasses dine behov og dit tempo.
Traumeklinikken kan du også få psykiatrisk udredning og behandling. Det er væsentligt, da mange med traumereaktioner som PTSD også har andre psykiske problemer fx. OCD, depression, angst eller personlighedsforstyrrelse.
Traumeklinikkens behandlerteam har mange års erfaringmed at hjælpe traumatiserede. Vi har arbejdet både i psykiatrien og med private psykoterapeutiske klienter.
I Traumeklinikken arbejder vi med heling. Det gør vi ved at inddrage dine kropsreaktioner, ved at arbejde med fortiden, ved at tage udgangspunkt i dine konkrete problemer, som søvnforstyrrelser, vrede, angst, manglende overskud og nærvær, smerter og social isolation, samt med din måde at se på traumet og tilværelsen.
Heling sker oftest ad flere veje. Målet for os er, at du igen får mod på og overskud til livet. Du får måske ikke ”dit gamle liv” tilbage, som det var før traumet, og det er heller ikke nødvendigvis det, du har behov for. Arbejdet med traumer kan skabe nye muligheder og perspektiver for dit liv, og give dig livsmodet tilbage, samt redskaber til at håndtere og mindske dine symptomer.
Der findes ingen magisk pille, der løser dit problem med et trylleslag, så det kræver motivation og masser af arbejde fra din side. I sidste ende er det dig, der bestemmer, hvilken retning dit liv skal tage, og hvordan du reagerer på omgivelserne og livets udfordringer. Traumeklinikken kan hjælpe dig med redskaber, viden, støtte, overblik og inspiration. Sammen skal vi nok finde vejen.
Hvordan foregår traume behandling
Introduktion – Udredning – Behandlingsforløb - Afslutning
Starten på behandlingsforløbet
Behandlingen tager altid udgangspunkt i en grundig introduktionssamtale med en speciallæge i psykiatri. Herefter lægger speciallægen og du i fællesskab en behandlingsplan og en tidsplan for selve behandlingen.
Selve behandlingen
Den primære behandling vil typisk være psykoterapi, men hvis du har behov for det, har du også mulighed for lægesamtaler og behandling med medicin. I mange tilfælde vil det være optimalt med en kombination.
Det kan ofte være en god ide at inddrage din familie og/eller din arbejdsplads, men det er dig, der bestemmer.
Hos Traumeklinikken sætter vi en ære i altid at være opdaterede på den seneste nye viden om psykiatriske og psykoterapeutiske behandlingsformer. Det er speciallæger og psykologer, der forestår behandlingen.
Varighed
Behandlingens varighed er meget individuel, men et typisk psykoterapiforløb er mellem 12 og 30 samtaler á 45 minutters varighed. Der er ikke nogen max. grænse for antallet af samtaler. Dertil kan komme lægesamtaler mhp. medicinering. Disse er kortere samtaler og vil typisk være 1-2 gange om måneden.
Du kan altid kontakte os ved at ringe helt uforpligtende på telefon eller ved at sende en mail.
Afslutning af forløb
Det er vores erfaring, at nogle forløb slutter med, at man får meldt afbud/udebliver, og så får man aldrig bestilt en ny tid. Da der indgås en relation mellem os som terapeuter og dig som klient, har det betydning for os at vide, om du gerne vil afslutte helt, vil have en pause eller ønsker en ny tid.
Vi vil derfor kontakte dig i løbet af nogle dage efter, at du har meldt afbud eller er udeblevet med henblik på en afklaring af det videre forløb. Du kan til enhver tid selv booke en ny tid.