Pårørendegruppe 2

Online gruppeforløb for PTSD pårørende

Få viden om traumereaktioner og PTSD. Hvordan støtter jeg bedst? Og hvem støtter mig...?

Pårørende til en traumatiseret

Pårørende grupper

De fleste pårørende har brug for hjælp og støtte. Men desværre viser undersøgelser og erfaringer, at der er alt for lidt fokus på pårørende til patienter med en kronisk eller langvarig sygdom. Derfor er pårørendegruppen et tilbud til dig, hvor vores erfarne psykologer deler viden, svarer på spørgsmål og faciliterer et netværk af ligesindede, hvor alle følelser og frustrationer er tilladte.

Forløbet ledes af Traumeklinikkens psykologer Sofie Stender og Thea Kolbjørnsen, som vil give dig værktøjer til at forstå og støtte en nærtstående med traumereaktioner/ PTSD.

Du vil derudover få redskaber til, hvordan du samtidig passer på dig selv. Det foregår i et trygt og sikkert rum KUN for pårørende, så der er mulighed for at lufte “forbudte” tanker, spørgsmål og frustrationer.

Formål:

Som pårørende ser du ofte den PTSD-ramtes lidelser tydeligere end den ramte selv. Måske er du pårørende til én som allerede er i behandling – eller også er du pårørende til én, som ikke får hjælp, men som du mener, har brug for hjælp.

Det er en god start at lære om sygdommen. På kurset får du viden om PTSD- diagnosen, så du lærer at genkende traumereaktioner og symptomer. Du får viden om behandling, og om hvordan du som pårørende støtter personer med PTSD/traumereaktioner bedst muligt.

Du får også viden om, hvordan du passer på dig selv. Du får et trygt rum at møde andre i tilsvarende situation med supervision af en professionel psykoterapeut. Efter forløbet er der mulighed for at bibeholde kontakten til de andre i gruppen, hvis I ønsker det.

Målgruppe:

Pårørende over 18 år, der er forældre, søskende, voksne børn, samlever, ægtefæller eller på anden måde har en nær relation til en person med PTSD, kompleks PTSD eller med en traumereaktion. Vi skaber et sikkert rum for pårørende, så der er mulighed for at dele tanker, følelser, spørgsmål og frustrationer. Gruppen er KUN for pårørende.

Metode:

Undervisning er tilrettelagt ud fra Traumefokuseret Kognitiv Adfærdsterapi baseret på ”Manual for KAT til PTSD”*

Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en veldokumenteret og evidensbaseret metode, der baserer sig på en forståelse af, at tanker, kropslige fornemmelser, følelser og adfærd er variabler, der gensidigt påvirker hinanden. I et KAT forløb vil du få viden om, hvordan negative tanker og uhensigtsmæssig adfærd er fastholdende for mistrivsel. Du vil få metoder og redskaber til at bryde disse uhensigtsmæssige mønstre. Derudover vil du have mulighed for at møde og dele erfaringer med andre pårørende til personer med PTSD.

*(Nicole K. Rosenberg, Edo Obad, Cæcilie B. Buhmann, Jens O. D. Buch, Marie-Louise Obermann og Mikkel Arendt)

Tid og sted:

Ny gruppe starter i foråret 2024. Tilmeld dig interesselisten nederst på siden og få besked så snart dato er fastlagt.

Forløbet er udelukkende via online video platform.

Kl. 15.00 -16.30 i 6 uger.

Kl. 15.00 til 15.30 vil der være oplæg fra terapeuterne til samtale i gruppen, efterfulgt af en kombination af samtaler i mindre grupper, øvelser og opsamling i samlede gruppe. 

 

Program:

Nogle af de emner forløbet vil komme ind på er:

  • Om traumereaktioner/PTSD og hvordan det behandles
  • Om uhensigtsmæssig coping og de pårørendes reaktioner
  • Om højt alarmberedskab og søvn
  • Om følelser
  • Om forholdet til andre mennesker
  • Om at få hverdagen til at glide og tage vare på sig selv

 

Pris:

Prisen er 3900,- kr. og betalingen for det samlede forløb skal betales inden opstart. Hvis du er henvist af PFA skal du gøre opmærksom på dette ved henvendelsen og oprettelsen.

Hvis du har yderligere spørgsmål til forløbet, er du meget velkommen til at kontakte os på: info@traumeklinikken eller mobil: 52119412

Menu