Online uddannelse i Behandling af PTSD
Med Traumefokuseret Kognitiv Adfærdsterapi
Intro til kursus:
Se eksempel på videomatrialet:
Traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi er en af de terapiformer, til behandling af PTSD, som der er mest evidens for effekten af. Ifølge gældende internationale retningslinjer, bør PTSD-behandling indeholde eksponering for traumerne. Det kræver øvelse, men uddannelsen giver dig værktøjerne hertil. Uddannelsen bygger på metoder og modeller udviklet af Clark & Ehlers, der er nogle af de førende inden for feltet. Traumeklinikkens uddannelse bygger på en dansk manual udviklet af Nicole Rosenberg, Cæcilie Buhmann, Mikkel Arendt m.fl. på basis af Clark & Ehlers beskrivelser. Denne anvendes bl.a. i behandlingen af PTSD i den offentlige sygehusbehandling.
Manualen er udviklet til 18 individuelle sessioner eller 25 sessioner kombineret gruppe- og individuel terapi. Behandlingen er fleksibelt tilrettelagt i moduler, og metoderne vælges til eller fra alt efter klientens behov. I behandlingen indgår traumeeksponering for at forebygge genoplevelser, in vivo eksponering til undgåelsesadfærd og metoder til at dæmpe alarmberedskab og dissociation. På første kursusdag gennemgås psykopatologien ved traumereaktioner samt komorbiditet med anden psykisk sygdom tillige.
På kurset forudsættes basale principper inden for kognitiv adfærdsterapi kendt.
Uddannelsen ”Traumefokuseret Kognitiv Adfærdsterapi” vil give deltageren kompetencerne til at gennemføre psykoterapi for PTSD.
Kursus formater:
Alle deltager i kursus betaler for adgang og modtager eget password. Traumeklinikken kobler dig med øvemakker, men er I to det gerne vil studere sammen melder I jer begge til kurset og giver klinikken besked om, at I vil kobles sammen. Kan I mødes fysisk, er det altid en god ide.
I har afgang til samtlige moduler i 5 måneder medmindre andet er aftalt. I aftaler selv tidspunkter at øve på. Vi anbefaler 3-4 timer pr modul og i arrangerer selv mødeplatform. Har I problemer med dette kan Traumeklinikken give jer adgang til en mødeplatform, men i så fald skal tidspunkterne kommunikeres i god til til klinikken.
- Pris: 3.495 kr. for grundmodul, Modul 1-2-3.
- Tilmelding og betaling: Løbende tilmelding.
- Yderligere spørgsmål: kurser@traumeklinikken.dk eller tlf. 52119412
Forventet opstart i 2022
Uddannelsen er tilrettelagt som en kombination af selvstudie af teori, live spørgetimer på video og øvedage med andre kursister. Selvstudiet sker ved adgang til videoforelæsninger af Cæcilie Buhmann om teorien bag og metoderne i manualen samt demonstration af brug af metoderne. Man har desuden adgang til selve manualen i en individuel og en gruppebaseret version. Hver anden måned fra marts 2021 vil der være adgang til en spørgetime live på video med Cæcilie, hvor selvstudierne kan suppleres. Kursisterne vil tillige have mulighed for at deltage i 3 x 3 timers øvelser med medkursister under supervision af Cæcilie Buhmann hver anden måned fra april 2021 i sikrede videorum. Endelig er der mulighed for at tilkøbe deltagelse i en supervisionsgruppe med max 5 deltagere og få supervision 1,5 time om måneden på egne klientforløb, hvor metoderne anvendes.
- Målgruppe: Læger, psykologer, psykoterapeuter m.fl.
- Form: Teoretiske oplæg, case-arbejde, øvelser og supervision på egne terapiforløb.
- Indhold: Kursusgebyret omfatter en samlet pakke med adgang til videoforelæsninger, i alt ca.7 timers video, adgang til manual, adgang til slides fra forelæsninger, 3 spørgetimer og 3 øvedage. Man kan ikke selv vælge datoer, men får adgang til de 3 førstkommende spørgetimer / øvedag efter ens startdato. Kursusdeltagelse giver adgang til hver undervisningsvideo i en måned.
- Spørgetimer: 1 times åben spørgetid om kursusindholdet på video med deltagelse af Cæcilie Buhmann. Planlægges løbende hver 2. måned.
- Øvedage: Øvedage blive gennemført online. Kræver deltagelse af minimum 4 personer.
- Pris: 5.995 kr. for grundmodul, Modul 1-2-3 og Spørgetimer / øvedage. Supervision planlægges og betales individuelt.
- Tilmelding og betaling: Løbende tilmelding.
- Yderligere spørgsmål: kurser@traumeklinikken.dk eller tlf. 52119412.
Kursus med fysisk fremmøde er pt ikke planlagt, Skriv hvis du ønsker dette. Tidligst opstart i sommer 2022.
Tilkøb:
Har du behov for at blivere skarpere på psykopatologien eller hvilke patientener, der er egnet til terapi eller tilrettelæggelse af terapien til den individuelle klient, så kan du tilmelde dig en spørgetime med egne cases. Deltagelse forudsætter som minimum deltagelse i grundmodulet og deltagelse i hele kurset er en fordel, da dette giver et overblik over manualen og dens metoder. Du skal inden spørgetimen indsende 5-10 linjer om din egen case i anonymiseret form til info@traumeklinikken.dk. Spørgetimen er 1 time på Zoom efter afsluttet uddannelse kl. 19-20 og afholdes om tirsdagen to gange om året. Spørgetimer gennemføres med minimum 3 deltagere og koster 700 kr.
Ønsker du lidt mere øvelse i uddannelsens metoder, kan du tilmelde dig 3 timers øvelser på Zoom efter endt uddannelse, hvor emnet er frit og efter deltagernes behov og ønsker. Denne type øvetimer giver dig mulighed for at møde kursister på tværs af hold. Afholdes to gange om året. Gennemføres ved minimum 4 deltagere. Prisen pr. deltager er 1500 kr.
Supervision på egne klientforløb i gruppe med max 5 deltagere . Supervisionen varer 1,5 time og foregår kl. 19-20.30 den sidste tirsdag i måneden på Zoom
Der kan tilkøbes videosupervision i grupper af max 5 deltagere. Supervision finder sted på zoom 1,5 timer om måneden i små grupper på max 5 deltagere. Prisen varierer alt efter deltagerantal. Pris for individuel supervision er 2000 kr. pr. 45 minutter. For gruppesupervision er prisen 4000 kr. for 1,5 time. Ved 5 deltagere bliver prisen 800 kr. pro pers.
Underviser Cæcilie Böck Buhmann
Speciallæge i psykiatri og en af Danmarks førende traumeeksperter.
Ejer af Traumeklinikken.
Opbygning af PTSD uddannelsen
Grundmodulet, Psykopatologi, assessment og overordnet introduktion til manualen. 4 videoer på i alt 3 timer, kursusmatriale etc.
Grundmodulet består dels af en introduktion til psykopatologien ved PTSD og dissociation, dels introduktion til assessment af PTSD og endelig en overordnet
introduktion til terapimanualen.
De kliniske moduler, modul 1-3 består af nogle timers video til selvstudie, en række spørgsmål øvelser og online øvetid, hvor konkrete metoder kan øves med andre deltagere.
De kliniske moduler skal ikke nødvendigvis tages i en bestemt rækkefølge.
Det betyder, at man kan påbegynde kurset løbende, så længe man har taget grundmodulet først
Grundmodulet
- Dette modul består af videomateriale samt spørgsmål. Dette modul SKAL tages før man påbegynder modulerne.
Video Modul 1-3
- Modul 1: Metoder til højt alarmberedskab, dissociation og triggere. Undgåelse og in vivo eksponering. 4 videoer på i alt 3 timer.
- Modul 2: Traumeeksponering. 3 videoer på i alt 2,5 time.
- Modul 3: Omstrukturering, skam, skyld, vrede og opsamling. 1 videoer på ca 1 1/2 time.
Øvedage
- Øvedage: Øvedage blive gennemført online. Kræver deltagelse af minimum 4 personer.
- Kun Online Kursus
- Øvemakker: På selv studiet bliver man sat sammen med en øvemakker, som man laver øvelserne med. Enten online eller fysisk
Spørgetimer
- Spørgetimer: 1 times åben spørgetid om kursus-indholdet på video med deltagelse af Cæcilie Buhmann
- kun på Online kursus.