Traumeklinikken i medierne

Traumeklinikken i medierne

Traumeklinikken er kort med i Ullas stærke historie, kan ses på TV2 Play

Premiere

Var min far pædofil?

Ulla er vokset op i en stærkt troende mormonfamilie som én blandt 12 søskende. Barndommen er stærkt præget af kirken, hvor Ullas far prædiker Guds ord. Men da faren bliver dømt for at have forgrebet sig på sit barnebarn, beslutter Ulla sig for at undersøge familiens historie. Puk Elgård tager med Ulla til USA.

Sendetider

  • 11. sep: 20.00 – 20.50TV 2 Danmark

Originaltitel: Var min far pædofil?

Produktionsår: 2024

Programkategori: Dokumentar

Skyderiet i Fields

12/6- 2023 indledes retssagen mod den 23-årige tiltalte i Fields skyderiet. Selvom det nu er et år siden, må vi ikke glemme de mange, som stadig er dybt påvirket af begivenheden.
I Go´aften Live fortalte Traumeklinikkens Cæcilie Buhmann om vigtigheden i, at få bearbejdet sine oplevelser, hvis man fortsat er mærket af en traumatisk hændelse. Jo før man får hjælp, jo bedre er fremtidsperspektiverne – men det er aldrig for sent at starte. Kontakt egen læge og hør hvad dine muligheder for at få hjælp er, eller ring til os her på klinikken.

Angående situationen i Fields søndag eftermiddag, udtaler speciallæge Cæcilie Buhmann:

“Når man har oplevet en så voldsom situation, hvor man har været vidne til stor ødelæggelse og har frygtet for sit eget og andres liv, kan man få en krisereaktion. Reaktionen er individuel. Nogen kan ikke mærke noget, andre græder ustoppeligt, nogen bliver meget praktiske og andre lukker sig inde i sig selv. Man kan bl.a. opleve angst, tankemylder, søvnbesvær, appetitforstyrrelser, vrede og tristhed. Reaktionerne kan være mange – og det er helt naturligt.
 
I første omgang er det bedste, man kan gøre som pårørende eller berørt at forsøge at dæmpe et naturligt højt alarmberedskab. Sørg for hvile og fysisk og psykisk næring. Det kan være godt at forsøge at lægge lidt afstand til begivenheden, og ikke hele tiden tale om det eller tænke på det. Det er en rigtig god ide at have folk omkring sig, lave aktiviteter der beroliger nervesystemet, og aflede sig med rare ting. Alkohol, stoffer, uro, larm eller overdreven informationssøgning om begivenheden er ikke godt for et i forvejen stresset system.
Hvis reaktionen ikke lægger sig i løbet af 1-2 døgn, bør man søge læge for at forebygge langsigtede traumereaktioner.
Er man akut psykisk dårlig kan man henvende sig til en psykiatrisk akutmodtagelse. 1813 eller psykiatrien vil også kunne oplyse om mulighederne for hjælp fra kriseberedskabet.
 
Har du som berørt eller pårørende behov for hjælp til at håndtere oplevelserne og dine reaktioner, og har du ikke adgang til dette ad anden vej, så henvend dig til Traumeklinikken på 52119412 eller på info@traumeklinikken.dk
Som professionel kan man også få behov for rådgivning. Traumeklinikken tilbyder rådgivning af behandlere, der ikke selv har viden om krisehåndtering.
 
Vores tanker i Traumeklinikken er med de berørte af hændelsen i Fields og deres pårørende.”
 
Cæcilie Buhmann, Speciallæge Traumeklinikken

Uddrag af artikel i Kristeligt dagblad 23/3-2023

Traumer opstår ikke kun ved krig, død og overgreb. Det viser branden i Vanløse. Traumatiserende oplevelser var tidligere kun forbundet med krig og katastrofer, men begrebet har fået en bredere betydning i dag, lyder det fra forskere.

Uddrag af artiklen: Får man symptomer på ptsd, er det vigtigt at konfrontere og genfortælle hændelsen snarere end at undertrykke den. Det siger Cæcilie Böck Buhmann, der er speciallæge i psykiatri på Traumeklinikken, en privat psykiatrisk praksis, der ligger i København.

“Når man er ramt af ptsd, genspiller hjernen traumet igen og igen, som om fortiden optræder i nutiden. Ved at genfortælle hændelsen hjælper man hjernen til at få placeret fortiden i, ja, fortiden.”

Ifølge Cæcilie Böck Buhmann har der i faglige kredse længe været konsensus om, at ptsd kan udløses af en stribe forskellige begivenheder. Men hun har fornemmet en forandring i den bredere befolkning, hvor et stigende antal hændelser bliver accepteret som potentielt traumatiske.

Det kan være positivt og give en større forståelse for dem, der udsættes for traumatiske begivenheder, siger Cæcilie Böck Buhmann. Men, tilføjer hun, det er vigtigt at skelne mellem personer, der har ptsd og derfor kan have gavn af behandling, og personer, der får andre psykiske reaktioner på traumer.

“Diagnoser er til for at finde den rigtige behandling, og det bliver svært, hvis vi forsøger at få diagnosen til at favne for mange. Ptsd er i høj grad defineret af symptomerne og ikke kun af traumets karakter, og behandlingen er netop tilpasset symptomerne,” siger hun.

Se hele artiklen ved dette link

Traumeklinikken i pressen om landsholdsspiller Christian Eriksen

Du kan følge Traumeklinikken her:

Menu