Priser og tilskudsmuligheder 2024
Traumeklinikken har ikke overenskomst med den offentlige sygesikring, derfor kan du ikke henvises af din læge og bruge en henvisning. Der er derfor egenbetaling hos Traumeklinikken, evt med tilskudsmuligheder fra sygesikring DK (se under punktet nederst), forsikringsselskaber etc.
Vi anbefaler at du starter forløbet med en indledende vudering. Se om de forskellige opstartsmuligheder her.
-
Konsultation hos vores behandlere DKK KR: 1395,-
Individuel terapisamtale. 45 min. Den mest alm. er 45 min.
-
Konsultation hos vores behandlere DKK KR: 1860,-
Individuel terapisamtale. 1 time.
-
Indledende vurdering hos traumepsykolog, Del 1 DKK KR: 3750,-
Udføres af klinisk psykolog (op til 1 1/2 time)
-
Indledende vurdering hos specialpsykolog, Del 1 DKK KR: 4900,-
Ved kompleksitet, journalgennemgang, obs for depression anbefaler vi den indledende vurdering v/ specialpsykolog.
-
Evt opfølgende samtale med specialpsykolog. Del 2 DKK KR: 2450,-
Udføres af Specialpsykolog (op til 1 time)
-
Udredningspakke med henblik på evt diagnose DKK KR: 9900,-
Et udredningsforløb består af en udredningspakke bestående af: Først tilsendes spørgeskema som afdækker behovet. Derefter samtale med en klinisk psykolog, hvor der indhentes oplysninger om din traumehistorik, din sociale situation, tidligere behandling etc. Derefter en samtale med en specialpsykolog, hvor symptomer på en eventuel traumediagnose bekræftes og andre psykiatriske problemstillinger afdækkes. Opfølgning på samtalerne enten ved tlf samtale eller kort møde. Du får i slutningen af forløbet ca. ½ sides resume af fundene og anbefalinger til behandling, som du fx kan medbringe til din egen læge med henblik på henvisning.
-
Lægekonsultation, medicin DKK KR 800,-
15 min, over krypteret video. Kun ved terapetiske forløb
-
Lægekonsultation, medicin DKK KR 2300,-
45 min, over krypteret video. Kun ved terapetiske forløb
-
Mailkonsultation med læge DKK KR 300,-
Kræver recept eller journalnotat. Kun ved terapetiske forløb
-
Speciallægeerklæringer Efter forespørgsel
Udredning for Traumer, PTSD, og ADHD
Rigtig mange spørger, om vi tager henvisning fra egen læge. Det gør vi desværre ikke. Du kan finde behandlere med mulighed for dette på sundhed.dk
Sygesikringen Danmark giver et tilskud til psykiatriske konsultationer for nogle forsikringsgrupper. Følg linket og se forsikringsselskabets tilskud. Er du IKKE medlem koster det pt 1046,- pr kvartal, se mere her. Endvidere gives der et tilskud på 300,- til psykologbehandling uanset forsikringsgruppe. Dette gælder KUN hos autoriseret psykologer og dette gælder pt IKKE for alle vores psykologer, se nedenstående ellers spørg endelig.
Du kan vælge mellem to sikringsgrupper: gruppe 1 og gruppe 2. Du kan se på dit sundhedskort, hvilken sikringsgruppe du tilhører.
Langt de fleste borgere er i sikringsgruppe 1.
Hvis du er i gruppe 1, skal du have en henvisning fra din læge, når du skal have behandling hos speciallæge, fysioterapeut, fodterapeut og psykolog. Regionen betaler alle udgifter til behandling hos læge eller speciallæge. For at få tilskuddet skal lægen/speciallægen have en aftale med regionen, og det har Traumeklinikken ikke.
Sikringsgruppe 2
- er ikke tilmeldt en bestemt læge
- skal ikke have henvisning til speciallæger, kiropraktorer, tandlæger og tandplejere
- skal selv betale forskellen, hvis prisen på behandling hos praktiserende læge eller speciallæge er højere end tilskuddet fra regionen.
Hvis du er i sikringsgruppe 2, kan du frit søge behandling hos alle praktiserende læger, speciallæger, tandlæger og kiropraktorer. Du skal dog have lægehenvisning til fysioterapeut, fodterapeut og psykolog.
Vær opmærksom på, at du som gruppe 2-sikret kan få behandling på samme vilkår og med de samme begrænsninger som gruppe 1-sikret. Det betyder, at du kan få det samme antal behandlinger, som hvis du var i sikringsgruppe 1. Din praktiserende læge skal vurdere dit behov for behandling, hvis din speciallæge mener, at du har behov for flere behandlinger, end du normalt ville få som gruppe 1-sikret.
Psykologer skal have en aftale med regionen for, at du kan få tilskud. Speciallæger, tandlæger, tandplejere, fysioterapeuter, fodterapeuter og kiropraktorer behøver ikke at have en aftale med regionen for, at du kan få tilskud.
Tilskud til terapi og behandling. Taksterne varierer efter ydelse, og på oversigten har vi kun oplyst de hyppigst forekommende. Traumeklinikken tager ikke ansvar for oplyste gruppe 2 takster. Kontakt borger service for yderligere info.
Hvis du er i kommunalt ressourceforløb eller lignende, vil din kommune i nogle tilfælde være villig til at give tilskud til behandling.
Dit forsikringsselskab og pensionskasse kan oplyse dig om dine muligheder for at få dækket psykologhjælp.
Har du en privat sundhedsforsikring er det værd at undersøge om forsikringsselskabet kan betale eller give tilskud til behandling.
Hvad er forskellen på en psykolog med og uden autorisation?
Psykolog: Når man har afsluttet en 5-årig kandidatuddannelse i Psykologi fra Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet eller Syddansk universitet, kan man kalde sig for psykolog.
Autoriseret psykolog: En færdiguddannet psykolog, som har gennemført et autorisationsforløb som efteruddannelse, kan blive autoriseret af psykolognævnet. Forløbet indeholder bl.a. konfrontationstimer med klienter og supervision, og kræver at man har arbejdet på fuld tid som psykolog i 2 år.
Tilskud fra Sygeforsikring ‘danmark”: Som medlem af Sygeforsikring “danmark”, er du kun berettiget til tilskud, når du får behandling af en psykolog med autorisation.
Hvorfor skal jeg betale i forvejen?
Betalingssituationen kan ofte være et følsomt aspekt ved terapiens afslutning, hvor det at skulle overføre penge kan virke forstyrrende på relationen mellem terapeut og klient.
Det kan måske virke omstændigt at skulle betale før en samtale, men vores erfaring er, at det letter samtalen for det pres, der for nogle kan opstå ved betalingen, eller hvis man har glemt penge.