Nye tilbud for personer med traume- og belastningsreaktioner i Kompetencecenter for Traumer erstatter behandling i Traumeklinikken
Vi har længe haft et ønske om at udvikle et tilbud til personer med traume- og belastningsreaktioner og deres pårørende, som er mere kursus- og selvhjælpsbaseret, og som er i tråd med værdierne i Traume-Bevidst og recovery-orienteret tilgang.
Det er vi nu klar med fra marts 2025, hvor vi i regi af Kompetencecenter for Traumer starter Skolen for Posttraumatisk Vækst som vil rumme tilbud om modulopbyggede selvhjælpskurser. Derudover vil vi senere på året tilbyde en peer-støtte-gruppe og webbaserede selvhjælpstilbud.
Første tilbud hos Skolen for Posttraumatisk Vækst er to moduler om traume- og belastningsreaktioner og hjælp til håndtering af disse. Her vil du bl.a. få håndgribelige værktøjer og relevant viden, der kan hjælpe dig til en bedre håndtering af følgerne af stærkt ubehagelige livsbegivenheder, der stadig overvælder dig, og som påvirker din hverdag negativt.
Vi vil ikke længere have individuelle udrednings- og behandlingsforløb i Traumeklinikken, og vi tager ikke nye patienter i behandling, men henviser til de nye tilbud, der er og vil komme i Kompetencecenter for Traumer. Igangværende patientforløb afsluttes som planlagt.
Læs mere om det nye tilbud der starter i foråret hos Skolen for Posttraumatisk Vækst og tilmeld dig her: Link her.
Traumeklinikken kan hjælpe dig med din PTSD
Hos Traumeklinikken er DU i centrum.
Vi har en af Danmarks førende eksperter inden for traumebehandling og har kort ventetid.
Videoen herunder fortæller om Traumeklinikken, og hvordan vi kan hjælpe dig.
Førende ekspert
Cæcilie Buhmann er en af Danmarks førende eksperter inden for traume- og PTSD behandling.
Tid når du har det
Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i behandling. Samtalerne tilpasser vi din behov.
Samme behandler
Blandt vores fagpersoner, får du en fast behandler, som tilbyder netop den behandlingsform, der hjælper dig.
Hvad er PTSD behandling
Hvis du udvikler posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD)
Så kan du få symptomer som genoplevelser af traumet i mareridt, i flashbacks, mens du er vågen, og oplevelsen af stort ubehag ved at blive mindet om traumet. Du undgår typisk situationer, mennesker, steder, aktiviteter, tanker og følelser, der minder om traumet. De fleste har også et øget alarmberedskab i form af søvnforstyrrelser, koncentrations- og hukommelsesbesvær, irritabilitet, vagtsomhed og tendens til at fare sammen.
Ved overgreb tidligt i barndommen kan du udvikle mere komplekse former for PTSD, hvor du i tillæg til ovenstående oplever ”ud af kroppen oplevelser”, at verden kan blive uvirkelig, at der er huller i din hukommelse, at du har svært ved at mærke og kontrollere dine følelser, at du føler skyld, skam og utilstrækkelighed, og at du har svært ved at være sammen med og tæt på andre mennesker.
Hvordan foregår PTSD behandling
Introduktion – Udredning – Behandlingsforløb - Afslutning
Starten på behandlingsforløbet
Behandlingen tager altid udgangspunkt i en grundig introduktionssamtale med en speciallæge i psykiatri. Herefter lægger speciallægen og du i fællesskab en behandlingsplan og en tidsplan for selve behandlingen.
Selve behandlingen
Den primære behandling vil typisk være psykoterapi, men hvis du har behov for det, har du også mulighed for lægesamtaler og behandling med medicin. I mange tilfælde vil det være optimalt med en kombination.
Det kan ofte være en god ide at inddrage din familie og/eller din arbejdsplads, men det er dig, der bestemmer.
Hos Traumeklinikken sætter vi en ære i altid at være opdaterede på den seneste nye viden om psykiatriske og psykoterapeutiske behandlingsformer. Det er speciallæger og psykologer, der forestår behandlingen.
Varighed
Behandlingens varighed er meget individuel, men et typisk psykoterapiforløb er mellem 12 og 30 samtaler á 45 minutters varighed. Der er ikke nogen max. grænse for antallet af samtaler. Dertil kan komme lægesamtaler mhp. medicinering. Disse er kortere samtaler og vil typisk være 1-2 gange om måneden.
Du kan altid kontakte os ved at ringe helt uforpligtende på telefon eller ved at sende en mail.
Afslutning af forløb
Det er vores erfaring, at nogle forløb slutter med, at man får meldt afbud/udebliver, og så får man aldrig bestilt en ny tid. Da der indgås en relation mellem os som terapeuter og dig som klient, har det betydning for os at vide, om du gerne vil afslutte helt, vil have en pause eller ønsker en ny tid.
Vi vil derfor kontakte dig i løbet af nogle dage efter, at du har meldt afbud eller er udeblevet med henblik på en afklaring af det videre forløb. Du kan til enhver tid selv booke en ny tid.