Traumeklinikken kan hjælpe dig med dit traume.
Hos Traumeklinikken er DU i centrum.
Vi har en af Danmarks førende eksperter inden for traumebehandling og har kort ventetid.
Videoen fortæller om Traumeklinikken, og hvordan vi kan hjælpe dig.
Førende ekspert
Cæcilie Buhmann er en af Danmarks førende eksperter inden for traume- og PTSD behandling.
Hvad er Traume behandling
Traumeklinikken tilbyder traumebehandling og udredning for psykiske problemer efter alvorlige traumatiske oplevelser.
Følgerne af traumer er mange og forskelligartede. Heldigvis findes også mange måder at behandle dem på. I Traumeklinikken finder vi sammen ud af, hvad du præcis har behov for, og hvordan du ønsker at arbejde med dine problemer.
Traumeklinikken tilbyder psykoterapi udviklet specifikt til behandling af traumereaktioner. Vi arbejder primært med metoder, der indebærer en terapeutisk bearbejdning af traumet, men behandlingen tilpasses dine behov og dit tempo.
Traumeklinikken kan du også få psykiatrisk udredning og behandling. Det er væsentligt, da mange med traumereaktioner som PTSD også har andre psykiske problemer fx. OCD, depression, angst eller personlighedsforstyrrelse.
Traumeklinikkens behandlerteam har mange års erfaring med at hjælpe traumatiserede. Vi har arbejdet både i psykiatrien og med private psykoterapeutiske klienter.
I Traumeklinikken arbejder vi med heling. Det gør vi ved at inddrage dine kropsreaktioner, ved at arbejde med fortiden, ved at tage udgangspunkt i dine konkrete problemer, som søvnforstyrrelser, vrede, angst, manglende overskud og nærvær, smerter og social isolation, samt med din måde at se på traumet og tilværelsen.
Heling sker oftest ad flere veje. Målet for os er, at du igen får mod på og overskud til livet. Du får måske ikke ”dit gamle liv” tilbage, som det var før traumet, og det er heller ikke nødvendigvis det, du har behov for. Arbejdet med traumer kan skabe nye muligheder og perspektiver for dit liv, og give dig livsmodet tilbage, samt redskaber til at håndtere og mindske dine symptomer.
Der findes ingen magisk pille, der løser dit problem med et trylleslag, så det kræver motivation og masser af arbejde fra din side. I sidste ende er det dig, der bestemmer, hvilken retning dit liv skal tage, og hvordan du reagerer på omgivelserne og livets udfordringer. Traumeklinikken kan hjælpe dig med redskaber, viden, støtte, overblik og inspiration. Sammen skal vi nok finde vejen.
Hvordan foregår traume behandling
Introduktion – Udredning – Behandlingsforløb - Afslutning
Starten på behandlingsforløbet
Vi anbefaler at behandlingen tager udgangspunkt i en grundig introduktionssamtale med en speciallæge i psykiatri. Herefter lægger speciallægen og du i fællesskab en behandlingsplan og en tidsplan for selve behandlingen. Ved mindre komplicerede forløb, er det også muligt at starte direkte op hos vores psykolog.
Selve behandlingen
Den primære behandling vil typisk være psykoterapi, men hvis du har behov for det, har du også mulighed for lægesamtaler og behandling med medicin. I mange tilfælde vil det være optimalt med en kombination.
Det kan ofte være en god ide at inddrage din familie og/eller din arbejdsplads, men det er dig, der bestemmer.
Hos Traumeklinikken sætter vi en ære i altid at være opdaterede på den seneste nye viden om psykiatriske og psykoterapeutiske behandlingsformer. Det er speciallæger og psykologer, der forestår behandlingen.
Varighed
Behandlingens varighed er meget individuel, men et typisk psykoterapiforløb er mellem 12 og 30 samtaler á 45 minutters varighed. Der er ikke nogen max. grænse for antallet af samtaler. Dertil kan komme lægesamtaler mhp. medicinering. Disse er kortere samtaler og vil typisk være 1-2 gange om måneden.
Du kan altid kontakte os ved at ringe helt uforpligtende på telefon eller ved at sende en mail.
Afslutning af forløb
Det er vores erfaring, at nogle forløb slutter med, at man får meldt afbud/udebliver, og så får man aldrig bestilt en ny tid. Da der indgås en relation mellem os som terapeuter og dig som klient, har det betydning for os at vide, om du gerne vil afslutte helt, vil have en pause eller ønsker en ny tid.
Vi vil derfor kontakte dig i løbet af nogle dage efter, at du har meldt afbud eller er udeblevet med henblik på en afklaring af det videre forløb. Du kan til enhver tid selv booke en ny tid.
Er du pårørende? Så er du meget velkommen til at læse mere om pårørendegruppe her.